De Freubelbijtjes is een droom wat uitgekomen is.  In 2015 was er veel leegstand met winkels in Coevorden. En de gemeente Coevorden schreef samen met de woningbouwvereniging een wedstrijd uit. De prijs van wedstrijd…. een winkelpand EN het eerste jaar geen huur. Fantastisch natuurlijk. Johanna Wietske (vriendin) zijn we de strijd aangegaan. Ze moesten een bedrijfsplan schrijven en die door een 5 koppige jury beoordeelt werd en toen… Wonnen ze!!!! De Freubelbijtjes was op dat moment geboren!

Na bijna 3 jaar met ontzettend veel plezier de winkel in Coevorden gehad te hebben was het tijd om een andere weg te gaan. De creabeurs in Hardenberg hadden ze toen we de winkel hadden al een aantal keer gedaan en dat vonden ze leuk! Besloten de deuren van de winkel dicht te gooien en volledig op de markten en beurzen te richten. De winkel mist ze nog absoluut, maar wat geniet ze ervan om op de beurzen en markten te staan!

Op 1 april 2020 heeft de Freubelbijtjes weer een verandering ondergaan. Waar ze eerst samen de Freubelbijtjes deden, vliegen de bijtjes uit elkaar en gaat Johanna alleen verder om van de freubelbijtjes een nog groter succes te maken als het nu al is. De Freubelbijtjes hebben een uitgebreid assortiment garens, haak en brei accessoires.